Menstruációs naptár

Miként számoljuk ki menstruációd érkezését?

A menstruáció gyakorta jár fájdalommal. Inkább készüljünk fel rá! Azért, hogy a következő menstruáció kezdő napját helyesen határozzuk meg, a havi ciklus átlagos hosszát (általában 28 nap), az utolsó havi vérzés kezdő napját és annak időtartamát (napok száma) is ismernünk kell.

Miként működik a menstruációs naptár?

Az általad bevitt paraméterek alapján a következő menstruációd érkezésére, és a termékeny napjaidra vonatkozóan is kapsz prognózist.

Töltsd ki az űrlapot!

szimbólumok:

menstruáció

termékeny napok

ovuláció

menstruációs tünetek

  • A menstruáció a női nemi szervek ciklikus változásán alapuló folyamat, melyen minden jól funkcionáló, egészséges női szervezet hónapról hónapra átesik. A menstruáció az első napokban bő vérzéssel jár, a vége felé a vérzés erőssége alábbhagy.

  • Kisebb-nagyobb mértékben minden nő megérzi a menstruációs ciklussal járó hormonális és élettani változásokat. A fájdalmas hasi görcsökkel, gyengeséggel, rossz közérzettel kísért havi vérzést.

  • A nők egy része megérzi, mikor ovulál és menstruál, hiszen sokaknak fáj ekkor a hasa, háta, dereka. A fájdalom közepes is lehet, és görcsös is – az ovulációt kísérő, ún. középidős fájdalom pár perctől pár óráig is eltarthat.

  • A havi ciklus alatt a hormonális egyensúly felborulása miatt megnő a bőr faggyútermelése, így az pattanásossá, az arc és a haj is az átlagosnál zsírosabbá válik.

a havi vérzés rendellenességei és zavarai

A menstruációnak rendszeres ciklusokban kell jelentkeznie. Kezdetét és végét minden nőnek érdemes feljegyeznie, hiszen akkor kiszámítható a következő vérzés ideje, ezen felül pedig nőgyógyászod rendelkezésére is állnak majd lényeges adatok. A 22 napnál nem rövidebb és a 34 napnál nem hosszabb ciklusokat tartjuk normálisnak, tehát, ha 21 napnál gyakrabban jelentkezik, vagy, ha a havi vérzés 7 napnál tovább tart, az már rendellenesnek tekinthető, illetőleg az is, ha hirtelen (néhány óra alatt) távozik igen bő vérzés.

Ovulációs naptár

Nem tudod mikor vannak a követekező termékeny napjaid? Ovulációs naptárunk ezen napok meghatározásában segít.

mutass többet

intimhigiénés termékváltozatok

Mutasd az összeset

Bella Classic

Bella Herbs tisztasági betét, vasfű

Cotton-viscose blend Bella Cotton

intimhigiénés termékváltozatok Bella Perfecta

Applikációk nőknek

Üdvözlünk! Jelentkezz be!

Zaloguj się do Bella Woman, przeczytaj magazyn online, obejrzyj najnowsze filmy i sprawdź co nowego w energetycznym Świecie Bella!

Még nem regisztráltál? - Itt megteheted.