Menstruációs naptár

Miként számoljuk ki menstruációd érkezését?

A menstruáció gyakorta jár fájdalommal. Inkább készüljünk fel rá! Azért, hogy a következő menstruáció kezdő napját helyesen határozzuk meg, a havi ciklus átlagos hosszát (általában 28 nap), az utolsó havi vérzés kezdő napját és annak időtartamát (napok száma) is ismernünk kell.

Miként működik a menstruációs naptár?

Az általad bevitt paraméterek alapján a következő menstruációd érkezésére, és a termékeny napjaidra vonatkozóan is kapsz prognózist.

Töltsd ki az űrlapot!

szimbólumok:

menstruáció

termékeny napok

ovuláció

menstruációs tünetek

  • A menstruáció a női nemi szervek ciklikus változásán alapuló folyamat, melyen minden jól funkcionáló, egészséges női szervezet hónapról hónapra átesik. A menstruáció az első napokban bő vérzéssel jár, a vége felé a vérzés erőssége alábbhagy.

  • Kisebb-nagyobb mértékben minden nő megérzi a menstruációs ciklussal járó hormonális és élettani változásokat. A fájdalmas hasi görcsökkel, gyengeséggel, rossz közérzettel kísért havi vérzést.

  • A nők egy része megérzi, mikor ovulál és menstruál, hiszen sokaknak fáj ekkor a hasa, háta, dereka. A fájdalom közepes is lehet, és görcsös is – az ovulációt kísérő, ún. középidős fájdalom pár perctől pár óráig is eltarthat.

  • A havi ciklus alatt a hormonális egyensúly felborulása miatt megnő a bőr faggyútermelése, így az pattanásossá, az arc és a haj is az átlagosnál zsírosabbá válik.

a havi vérzés rendellenességei és zavarai

A menstruációnak rendszeres ciklusokban kell jelentkeznie. Kezdetét és végét minden nőnek érdemes feljegyeznie, hiszen akkor kiszámítható a következő vérzés ideje, ezen felül pedig nőgyógyászod rendelkezésére is állnak majd lényeges adatok. A 22 napnál nem rövidebb és a 34 napnál nem hosszabb ciklusokat tartjuk normálisnak, tehát, ha 21 napnál gyakrabban jelentkezik, vagy, ha a havi vérzés 7 napnál tovább tart, az már rendellenesnek tekinthető, illetőleg az is, ha hirtelen (néhány óra alatt) távozik igen bő vérzés.

Ovulációs naptár

Nem tudod mikor vannak a követekező termékeny napjaid? Ovulációs naptárunk ezen napok meghatározásában segít.

mutass többet

intimhigiénés termékváltozatok

Mutasd az összeset

Bella Classic

Bella Classic Nova Maxi

Bella Perfecta Green

intimhigiénés termékváltozatok Bella Perfecta

Applikációk nőknek

Üdvözlünk! Jelentkezz be!

Zaloguj się do Bella Woman, przeczytaj magazyn online, obejrzyj najnowsze filmy i sprawdź co nowego w energetycznym Świecie Bella!

Még nem regisztráltál? - Itt megteheted.

Załóż konto w Bella Woman

Załóż konto i dołącz do elitarnego klubu Bella Woman. Bądź na bieżąco z wiadomościami ze świata Belli. Chcesz zobaczyć więcej? Pragniesz dowiadywać się jako pierwsza o najnowszych konkursach, promocjach i aktualnościach? Regularnie otrzymywać porcję energetycznych newsów? Zarejestruj się w elitarnym klubie Bella Woman. Dołącz do Świata Belli!

Már regisztráltál? -

Felhasználónevednek legalább négy karakterből kell állnia.
Jelszavadnak legalább hat karakterből kell állnia.
regisztráció

Bella Hírlevél

Jeśli chcesz otrzymywać porcję energetycznych informacji z Bella Woman na swoją skrzynkę mailową już dziś zapisz się do bezpłatnego newslettera..